Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης χειμερινού εξαμήνου!


S.O.S.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΤΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. 

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση προθεσμίας υποβολής και συμπλήρωσης δικαιολογητικών σίτισης


Ορίζεται παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών καθώς και συμπλήρωσης όσων έχουν κατατεθεί για σίτιση των δικαιουμένων σίτισης φοιτητών (προπτυχιακών από το Β΄ έτος , μεταπτυχιακών, υποψηφίων διδακτόρων) Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013, η οποία θα είναι από 15 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και 5 Οκτωβρίου 2012.
Σημείωση: Τα εκκαθαριστικά σημειώματα που πρέπει να κατατεθούν θα είναι του έτους 2012 (περιλαμβάνονται εισοδήματα 2011).
Δικαιούμενοι σίτισης – Προϋποθέσεις - Απαιτούμεναα δικαιολογητικά: Υ.Α. Φ5/68535/Β3 (ΦΕΚ 1965/τ.Β΄).
Συνημμένα αρχεία:
  1. Ανακοίνωση Δ.Π.Θ. (PDF: 293Kb)
  2. ΦΕΚ 1965/τ.Β' (PDF: 132Kb)

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΚ.ΕΤΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 24/9 ξεκινάνε οι αιτήσεις για το φοιτητικό πάσο του νέου ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας: http://academicid.minedu.gov.gr/


Δείτε αναλυτικά παρακάτω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου
http://www.socadm.duth.gr/news.txt/2012-09-14-h/%CE%91%20244%20-%2014.9.2012.pdf

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ


1.Έντυπη Αίτηση που αφορά τη στέγαση (χορηγείται από τη Γραμματεία του
Τμήματος).

2.Εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας  του 2012 ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης, η οποία έχει κατατεθεί στην οικεία εφορία α) του γονέα και
            β) του ιδίου του φοιτητή
 (Εάν δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση ο ίδιος ο φοιτητής, τότε θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 έχοντας γνώση των συνεπειών του νόμου σε περίπτωση δήλωσης αναληθών ή ανακριβών στοιχείων).

3.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, από αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή (του τελευταίου εξαμήνου).

4.Βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος , σχετικά με το χρόνο εγγραφής και το διανυόμενο έτος σπουδών.

5.Υπεύθυνη Δήλωση, όπου θα δηλώνεται η μόνιμη κατοικία των γονέων.

6.Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επικαλούνται λόγους υγείας, θα προσκομίσουν βεβαίωση αρμόδιας Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι αυτοί.

7.Όσοι από τους ενδιαφερομένους έχουν αδελφό φοιτητή/φοιτήτρια ή να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, θα προσκομίζουν βεβαίωση του Τμήματος που έχουν  εισαχθεί ή βεβαίωση ότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

8.Όσοι ενδιαφερόμενοι είναι πολύτεκνοι, θα υποβάλουν πιστοποιητικό πολυτεκνίας, το οποίο χορηγείται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

9. Σε περίπτωση ανεργίας, θα πρέπει να υποβληθεί κάρτα ανεργίας.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

α) Δύο φωτογραφίες του φοιτητή.

β) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

γ) Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φοιτητή θεωρημένο για τη γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.

δ) Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας, από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

ε) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α 75) του ενδιαφερομένου για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπου θα βεβαιώνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας του, αλλά και θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.
στ) Βεβαίωση του οικείου Ιδρύματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ιδιότητα του/της αδελφού/ής στην περίπτωση που εμπίπτει στην περιγραφόμενη στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 κατηγορία ή στην κατηγορία (γ) της παραγράφου 9 του αυτού άρθρου.

ζ) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα του ενδιαφερομένου φοιτητή το τελευταίο οικονομικό έτος, εάν εμπίπτει στις κατηγορίες (α) έως (γ) της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της παρούσης. Σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα, προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο φοιτητή φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους.

η) Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα Μητρώα του οποίου είναι εγ
γεγραμμένος ο ίδιος, ο γονέας του ή ο/η σύζυγός του, εάν εμπίπτει στην προβλεπόμενη στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 της παρούσης κατηγορία.

θ) Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του φοιτητή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 1910/1944 (Α΄ 229), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Α΄ 75). Το ανωτέρω πιστοποιητικό προσκομίζεται εάν ο φοιτητής εμπίπτει στην κατηγορία (α) της
παραγράφου 9 του άρθρου 1 της παρούσης.

ι) Αντίγραφο της πράξης συνταξιοδότησης που απονέμεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 (Α΄ 120), θεωρημένο για την γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.
Η ανωτέρω πράξη προσκομίζεται εάν ο φοιτητής εμπίπτει στην κατηγορία (η) της παραγράφου 9 του άρθρου 1 της παρούσης.

κ) Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο υφίσταται εν ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης, εάν ο φοιτητής εμπίπτει στην κατηγορία (στ) και (ζ) της παραγράφου 9 του άρθρου 1 της παρούσης.
Αν το πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την Υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

λ) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του φοιτητή, εάν εμπίπτει στις κατηγορίες (δ), (ε) και (η) της παραγράφου 9 του άρθρου 1 της παρούσης.

μ) Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, εάν ο φοιτητής εμπίπτει στην κατηγορία (δ) της παραγράφου 9 του άρθρου 1 της παρούσης.