Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικών Επιστημών

Η ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΠΑΣΠ Πολιτικής Επιστημής και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ) , την ΠΑΣΠ Πολιτικής Επιστήμης Παντειου,την ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ,την ΠΑΣΠ Πολιτικής Επιστήμης Ρεθυμνου,την ΠΑΣΠ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Κορινθου διοργανωνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα : "Κρίση νομιμοποιήσης της πολιτικής και ο ρόλος των νέων πολιτικών επιστημόνων " . Θα μοιρασθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.                  
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, 11:00 π.μ.
Περισσότερες πληροφορίες : http://www.facebook.com/events/399642536731338/

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΑΝΆΓΚΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΆ ΑΊΜΑΤΟΣ

 Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δωρεά αίματος, για ένα 8χρονο αγόρι, το οποίο βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, εξαιτίας μίας σπάνιας μορφής καρκίνου του αίματος.

 Καλείστε όλοι να δώσετε αίμα, σε οποιοδήποτε τοπικό νοσοκομείο (π.χ. Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής).

 Τα στοιχεία του παιδιού είναι: Κυρτσούδης Δημήτριος, Νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Αθήνα.

>> Αγαπητοί συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, ας δείξουμε όλοι σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πως εις ουδεμία περίπτωση δεν έχουμε χρεοκοπήσει ηθικά και ότι υπάρχει ακόμη μέσα μας ένα δυνατό στοιχείο ανθρωπιάς.


 Ας δείξουμε όλοι, λοιπόν, ότι είμαστε ενωμένοι μπροστά στο κάθε εμπόδιο. Δεν πρέπει να ''περιμένουμε'' να συμβεί σε εμάς, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε. 


 Ας βγάλουμε στην επιφάνεια το <<καλό μας πρόσωπο>>.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Oι έννοιες και οι αλήθειες

Συζητήσεις, μονόλογοι, βιβλία. Όλα για τις έννοιες. Πόσες φορές έχουμε έρθει σε ρήξη γι΄ αυτές; Πόσες φορές διαφωνήσαμε, φωνάξαμε, για να υπερασπιστούμε ή να κατηγορήσουμε μια έννοια; Άλλες τις εκφέρουμε με τέτοιο πάθος διότι είναι για εμάς σύμβολα ιερά, ενώ άλλες με τέτοια απέχθεια σαν να είναι η χειρότερη βρισιά. Σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός, ελευθερία, ισότητα, έννοιες ρευστές , ασμίλευτες, πολυσυζητημένες και αμφιλεγόμενες. Αυτή η ρευστότητα είναι όμως που καθιστά τις λέξεις αυτές τόσο σπουδαίες
Διότι οι έννοιες δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι εικόνες που προκαλεί και φέρνει στον νου ο ήχος τους. Και οι σπουδαιότερες έννοιες είναι αυτές που δημιουργούν τις περισσότερες εικόνες.
Μιλάμε για την Αριστερά. Μα όταν ακούμε αριστερά , άλλοι αναπολούν έναν πεπερασμένο κομμουνισμό, άλλοι μια χρυσή εποχή, άλλοι αποζητούν μια μαρξιστική κοινωνία, ορισμένοι οραματίζονται ένα μέλλον ισότητας και δικαιοσύνης, ενώ άλλοι ένα παρόν απογοήτευσης. Κάποιοι θα βρίσουν, άλλοι θα κραυγάσουν. Μα τι είναι αυτό που προκαλεί σε σένα ο ήχος της πλέον ρευστής αυτής έννοιας; Μια επιθυμία για πάλη και επανάσταση, μια διαρκή μάχη για βαθμιαίες διεκδικήσεις, φόβο, θαυμασμό, αμηχανία;
Είσαι ένας πλάστης και η λέξη είναι ένας ρευστός πηλός. Θα σχηματοποιήσεις και θα αποκρυσταλλώσεις την μορφή του εννοιολογικού αυτού πηλού, όταν καταφέρεις να ορίσεις συγκεκριμένα την εικόνα που θέλεις να βλέπεις όταν ακούς αριστερά. Και κυρίως όταν ορίσεις ποια εικόνα της Αριστεράς θέλουν να βλέπουν οι μέλλουσες γενιές.
Θα σου περιγράψω πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την Αριστερά μας. Τι σχήμα έχουμε δώσει εμείς στον πηλό μας. Για εμάς είναι ένας πόλος μάχης για την κοινωνική πρόοδο και βελτίωση, τον πόλο όπου μπορούν να συστρατευθούν οι δυνάμεις που διεκδικούν ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, την ριζοσπαστικοποίηση του νου, την δικαιοσύνη και την ανεκτικότητα. Άλλοι στην θέση της λέξης αριστερά βάζουν την λέξη Δεξιά. Είναι οι αφηγήσεις, τα γεγονότα με τα οποία σχηματοποιούμε την λέξη.
Η ……….. επιδιώκει, μοχθεί για ένα αύριο καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο. Όποια λέξη και αν βάζεις στο κενό, αν ενστερνίζεσαι το δεύτερο σκέλος της πρότασης, σε καλούμε να συστρατευθείς μαζί μας ώστε από κοινού να το διεκδικήσουμε.

ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
 πηγή:http://pasppolitikou.wordpress.com/ 
(ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

OI ΠΑΣΠ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


Η ΠΑΣΠ ΠEKI έχει την τιμή να σας
 προσκαλέσει στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Επιστήμης, που 
συνδιοργανώνει με τα τμήματα Πολιτικής Επιστήμης Αθηνών και Θεσσαλονίκης,
 που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη
 4 έως 6 Απριλίου.

Το 1ο Συνέδριο είχε στεφθεί από μεγάλη επιτυχία και συνεπώς η καθιέρωση
 του θεσμού αυτού πλέον επιβάλλεται.
 Έτσι οι υψηλές περσινές προδιαγραφές θα διατηρηθούν και φέτος με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) και διακεκριμένων καθηγητών από όλα τα τμήματα.

Η τιμή του πακέτου της εκδρομής είναι στα 83 ευρώ κατ' άτομο. Στη τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά, η διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο
 Capsis Hotel (http://www.capsishotel.gr/el/index.html), το πρωινό και οι μετακινήσεις από προς την αίθουσα του Συνεδρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα γίνει γνωστό σε λίγες μέρες. Για ερωτήσεις και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο: pasppeki@gmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Καλούνται οι φοιτητές που έχουν επιλέξει τα μαθήματα:

  • "Συνταγματικοί Θεσμοί"
  • (Β' Εξάμηνο),
  • "Διοικητική Επιστήμη"
  • (Δ' Εξάμηνο) και 
  • "Οργάνωση και Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης"
  • (Στ' Εξάμηνο)
 να απαντήσουν, γραπτώς ή ηλεκτρονικώς,
 μέχρι τις 29 Μαρτίου 
στα θέματα που έχουν αναρτηθεί στο eclass(https://eclass.duth.gr/eclass/στα αντίστοιχα ως άνω μαθήματα.


Ο διδάσκων
Θεμιστοκλής Α. Παπαθεοδώρου 
http://www.polsci.duth.gr/node/2006

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Η Π.Α.Σ.Π. Π.Ε.
Σας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13:00 , διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα /εκδήλωση , σε συνεργασία με τον Επιστημονικό  Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. ) με Θέμα :<< Οι προοπτικές των νέων με την απόκτηση πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και η αναγνώριση του στον επαγγελματικό χώρο>>.

Ομιλητές:

Γρηγόριος-Ευάγγελος Καλαβρός: Αν.Προέδρος Τμήματος Δ.Π.Θ - Καθηγητής του Δικαίου της Ε.Ε στο τμήμα Νομικής Δ.Π.Θ

Σιδηρόπουλος Συμεών: Πρόεδρος Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημονών (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε)

 Η παρουσία του κάθε νέου πολιτικού επιστήμονα , θεωρείται  αναγκαία , καθώς σκοπός της εκδήλωσεις είναι οι νέοι Πολιτικοί Επιστήμονες , να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες , περαιτέρω γνώσεις και χρήσιμα εφόδεια για το μέλλον τους . 

 Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση αυτή που αποτελεί , ενθαρυντικό στοιχείο για την σχολή μας .

Π.Α.Σ.Π. Π.Ε. ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Σας καλωσορίζουμε στον νεο ιστότοπο της Π.Α.Σ.Π. Πολιτικών Επιστημών. . Η Π.Α.Σ.Π.με στόχο της όπως πάντα την σωστή ενημέρωση , την διευκόλυνση σε θέματα σχολής και ππανω από όλα την ανάδειξη των προβλημάτων της σχολής με κύριο στόχο την αντιμετώπιση αυτών  , εγκαινιάζει αυτήν την νέα κίνηση αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την έμπρακτη στήριξη της στους φοιτητές .

Σας καλούμε όλους συνοδειπόρους στην νέα μας προσπάθεια .

ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.